Αρχική > Uncategorized > Τερματισμό της βοήθειας στην Ελλάδα ζητούν οι αναδυόμενες οικονομίες απ το ΔΝΤ-"Τα μέτρα στην Ελλάδα είναι σκληρά και το "κούρεμα" δεν φτάνει" λένε

Τερματισμό της βοήθειας στην Ελλάδα ζητούν οι αναδυόμενες οικονομίες απ το ΔΝΤ-"Τα μέτρα στην Ελλάδα είναι σκληρά και το "κούρεμα" δεν φτάνει" λένε

29 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών ζήτησαν από το ΔΝΤ να μην συνεχίσει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, όπως αναφέρει άρθρο των Financial Τimes.

Πολλές κυβερνήσεις μη ευρωπαϊκών χωρών προειδοποίησαν το ΔΝΤ «για το ρίσκο που αναλαμβάνει». Ο διευθυντής του ΔΝΤ της Βραζιλίας Νογκέιρα Μπατίστα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου των 24 ισχυρών, που χειρίζεται τις καθημερινές εργασίες του ΔΝΤ, πιστεύει ότι τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας είναι υπερβολικά αυστηρά και ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι επαρκής, στο βαθμό που έγινε.

«Η Ελλάδα δεν περνάει εύκολα», δήλωσε στους Financial Τimes, τονίζοντας ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής ωφελεί την πλειοψηφία των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας.

Η εφημερίδα παραθέτει ακόμη δήλωση του Ινδού Αρβίντ Βιρμάνι, ο οποίος ανέφερε ότι η συμφωνία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει μια βραχυπρόθεσμη έλλειψη ρευστότητας όμως αφήνει την Ελλάδα με ένα ογκώδες και μη βιώσιμο χρέος, που αποτελεί απειλή για μελλοντικά defaults.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: