Αρχική > Uncategorized > Κύπρος: Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Κ. Μπισμπίκας, δηλώνει ότι ήταν αντίθετος στη φύλαξη των πυρομαχικών, που προκάλεσαν την έκρηξη στη ν.β.

Κύπρος: Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Κ. Μπισμπίκας, δηλώνει ότι ήταν αντίθετος στη φύλαξη των πυρομαχικών, που προκάλεσαν την έκρηξη στη ν.β.

27 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είχε τοποθετηθεί αρνητικά στη φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων με τα εκρηκτικά στην ναυτική βάση, από την Εθνική Φρουρά.

Επίσης, αναφέρει ότι «μετά τη λήψη αντίθετης πολιτικής απόφασης», για προσωρινή φύλαξη των εκρηκτικών από την Εθνική Φρουρά, «ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στη λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο χώρο», καθώς απουσίαζε από την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπισμπίκα οι αποφάσεις ελήφθησαν σε σύσκεψη, παρουσία του τέως υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού, του συνταγματάρχη Γεώργιου Γεωργιάδη και άλλων εμπλεκομένων.

Στη σύσκεψη αυτή, προσθέτει ο αντιστράτηγος, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονταν με την εκφόρτωση και φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της προσωρινής τους φύλαξης.

Περίπου δύο μήνες μετά, στις 30-4-2009, ο κ. Μπισμπίκας ολοκλήρωσε τη θητεία του και αναχώρησε από την Κύπρο.

Σήμερα ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς έδωσε κατάθεση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, ενώ την περασμένη βδομάδα κατέθεσε σε ανακριτές της Κυπριακής Αστυνομίας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: