Αρχική > Uncategorized > Τ. Διαμαντοπούλου (ΝΔ), σχετικά με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τα ναρκωτικά και τη λήψη μέτρων

Τ. Διαμαντοπούλου (ΝΔ), σχετικά με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τα ναρκωτικά και τη λήψη μέτρων

26 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση της, η οποία αναφέρεται στα συμπεράσματα έρευνας του Ευρωβαρομέτρου για τη χρήση ναρκωτικών από νέους, ηλικίας 15-24 ετών στην Ευρώπη, προτείνει τη λήψη μέτρων σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την καταπολέμηση του συνεχώς αυξανομένου προβλήματος των νέων συνθετικών ουσιών.

Σύμφωνα με την έκθεση το 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέγραψε 41 τέτοιες ψυχοτρόπες ουσίες, οι οποίες μιμούνται τα αποτελέσματα επικινδύνων ουσιών, όπως η έκσταση και η κοκαΐνη. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, έναντι των 24 αντίστοιχων ουσιών που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο έτος. Τα ναρκωτικά αυτά, που είναι το ίδιο επικίνδυνα με τις απαγορευμένες ουσίες, συχνά πωλούνται μέσω του διαδικτύου και σε ειδικευμένα καταστήματα. Και η ευκολία με την οποία γίνονται διαθέσιμα, αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς στην Ευρώπη. Το 5% των νέων της Ευρώπης παραδέχεται ότι έχει κάνει χρήση τέτοιων ουσιών, τα στοιχεία είναι υψηλοτέρα στην Ιρλανδία (16%), ακολουθεί η Πολωνία 9%, η Λετονία 9%, το Ηνωμένο Βασίλειο 8% και το Λουξεμβούργο με 7%.

Το σημερινό σύστημα ανίχνευσης αυτών των νέων ναρκωτικών, δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει την μεγάλη αύξηση αυτών των ουσιών στην αγορά.

Οφείλει η πολιτεία να αναλάβει δράση για την προστασία των παιδιών μας. Οι κανόνες πρέπει να ενισχυθούν, για να διασφαλισθεί ότι οι νέοι δεν θα πέσουν στην παγίδα χρήσης των συνθετικών ναρκωτικών. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο για την καταπολέμηση και των συγκεκριμένων ουσιών, είναι ισχυρό και αποτελεσματικό»

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: