Αρχική > Uncategorized > Παγωμένες οι χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, σε εξέλιξη έλεγχος από εισαγγελία και ΣΕΕΔΔ… μόνο ο Αντρίκος με τη i4cense δεν χρειάζεται ν’ αγχώνεται

Παγωμένες οι χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, σε εξέλιξη έλεγχος από εισαγγελία και ΣΕΕΔΔ… μόνο ο Αντρίκος με τη i4cense δεν χρειάζεται ν’ αγχώνεται

26 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
https://i2.wp.com/www.ftbusiness.com/medsustainableenergy/images/panel/i4cense.gif«Παγωμένες» βρίσκονται όλες οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Oργανώσεων μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών που έχει διαταχθεί από τα τέλη του 2010, μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία είχε επισημάνει προβλήματα αδιαφάνειας και είχε ζητήσει την επανεξέταση όλων των προγραμμάτων.

Παράλληλα, πάνω από 195 προγράμματα παραμένουν ανοιχτά και αφορούν την περίοδο 2002-2010, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ), σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Θανάση Τσούρα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Δόλλης τονίζει, ότι «ενεργοποιήθηκε η Εισαγγελία η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ελέγχει τον τρόπο καταχώρησης των στατιστικών δεδομένων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών».

Η ΥΔΑΣ μάλιστα, με εντολή του κ. Δόλλη, έχει αναστείλει κάθε άλλη της δραστηριότητα και η μοναδική της προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων με τις ΜΚΟ και ιδιαίτερα των 195 προγραμμάτων.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δόλλης, την οποία κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Τσούρας, «προς τα τέλη του 2010 που προέκυψε το θέμα των στατιστικών δεδομένων σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, η ΥΔΑΣ με εντολή του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη, ζήτησε τη συνολική διασταύρωση των στοιχείων από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών.

«Με εντολή τότε του κ. Κουβέλη και τώρα δική μου, η ΥΔΑΣ παρέχει στην εισαγγελική έρευνα και στον έλεγχο του ΣΕΕΔΔ όλα τα διαθέσιμα στοιχεία»», επισημαίνει ο κ. Δόλλης ενώ δεσμεύεται ότι θα κατατεθούν στην Επιτροπή Θεσμών όλα τα εξακριβωμένα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: