Αρχική > Uncategorized > Τα κόμματα για την 24η Ιουλίου 1974

Τα κόμματα για την 24η Ιουλίου 1974

24 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments

Α. Σαμαράς

«Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον» τονίζει στο μήνυμά του για την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης ενώ «δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση» προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

Τονίζει, τέλος, ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Είναι ο κοινός αγώνας των ανθρώπων αυτού του Τόπου, για την αναγέννηση της χαμένης Ελπίδας. Με Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη. Με Εθνική Αυτοπεποίθηση και Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες».

Γ. Α. Παπανδρέου

Η φετινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας βρίσκει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: Η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με δικές μας χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες καθώς και επιζήμιες πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων ετών, έφεραν τη χώρα μας αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή που έζησε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, την απειλή της χρεοκοπίας.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, τους τελευταίους 21 μήνες, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε σκληρά για να βγούμε από την κρίση αλλά και για να ανατρέψουμε τις παθογένειες και τις αδυναμίες που μας έφεραν εδώ: Για να αποκαταστήσουμε την αυτονομία μας, την αξιοπρέπεια μας και πάνω από όλα τις προοπτικές για το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου «Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Και ήδη ο αγώνας μας έχει αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Βήμα-βήμα ανακτούμε και πάλι την αξιοπιστία μας, την ισχύ μας και την αυτονομία μας, για να απαλλαγούμε από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις».

Επισημαίνει, δε, ότι τώρα, είναι η ώρα να δημιουργήσουμε και μία ακόμα πιο ισχυρή και ουσιαστική δημοκρατία στη χώρα μας, απελευθερώνοντας τους πολίτες και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, εφαρμόζοντας παντού την αρχή της διαφάνειας, δημιουργώντας μια κοινωνία και ένα κράτος δικαίου, με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου παρατηρεί ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά προχωράμε: «Η ιστορία έχει δείξει πως όταν στεκόμαστε ενωμένοι, ξεπερνώντας διαφορές και διαφωνίες, και συστρατευόμαστε στον κοινό σκοπό, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο και καμία θυσία δεν πάει χαμένη».

Είμαι βέβαιος, καταλήγει, πως η συλλογική μας προσπάθεια, θα μας οδηγήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ουσιαστικής δημοκρατίας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «Δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την εφετεινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό. Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες.

Παράλληλα, η κα Μπακογιάννη ευχήθηκε, «η πολύπλευρη αυτή κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους και ιδίως της κοινωνίας όπως, 37 χρόνια πριν, μια άλλη, εθνική κρίση οδήγησε -με μέγα αναμφιβόλως εθνικό τίμημα- στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πάνε χαμένες».

Οικολόγοι-Πράσινοι

Για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε ότι «Η φετινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι μια δύσκολη γιορτή. Η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται στη χειρότερή της κρίση, ταλανιζόμενη από τις βουλές της «δημοκρατίας των αγορών», τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών. Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο, η κρίση του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να γίνει κρίση της δημοκρατίας».

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: