Αρχική > Uncategorized > Την αντίθεσή της σε νέες περικοπές μισθών εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Την αντίθεσή της σε νέες περικοπές μισθών εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό

21 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
https://dexiextrem.files.wordpress.com/2011/03/ceb4cebfceb51.jpg?w=199Να μη γίνουν άλλες περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών ζητά με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε, για τους ίδιους, «αιτία πολέμου». Παράλληλα η ΔΟΕ προειδοποιεί πως αν τελικά γίνουν οι περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, θα υπάρξουν «δυναμικές αντιδράσεις» που φτάνουν μέχρι και σε κλείσιμο των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρουν:

«Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.

Η κυβέρνησή σας μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, προσανατολίζεται στη συνέχιση της τακτικής των βίαιων περικοπών, σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Η πολιτική αυτή δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της, κόβοντας από τον κόσμο της εργασίας ακόμη και το «οξυγόνο» της επιβίωσης.

Σε αυτή τη λογική για το χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν περικοπές στο επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους ήδη πενιχρούς μισθούς των εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους πιο χαμηλόμισθους του δημόσιου τομέα , θα δουν τα «ψίχουλα» του μισθού τους να εξανεμίζονται μπροστά στη νέα ληστρική επίθεση των οριζόντιων περικοπών.

Σας κάνουμε γνωστό πως οποιαδήποτε σκέψη για περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου. Ο κλάδος των 80.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρεθεί για άλλη μια φορά στην πρωτοπορία των αγώνων με στόχο την περιφρούρηση των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων για μισθούς αξιοπρέπειας που συνάδουν με το έργο τους.

Σας δηλώνουμε ότι εάν οι σκέψεις αυτές γίνουν πραγματικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη, θα βρει τα σχολεία κλειστά».

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: