Αρχική > Uncategorized > O πρ. του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Καϊτέλ προτείνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και σχέδιο αναπτυξιακής βοήθειας

O πρ. του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Καϊτέλ προτείνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και σχέδιο αναπτυξιακής βοήθειας

16 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
https://i2.wp.com/www.gi-uk.co.uk/images/Keitel_Dr_Ing_Hans_Peter_BDI%5B1%5D.jpgΑναδιάρθρωση με σημαντικό ‘κούρεμα’ του χρέους της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την επεξεργασία ενός σχεδίου βοήθειας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας, ανάλογη με τη βοήθεια που δόθηκε στη Γερμανία μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας ‘BDI,’ Χανς Πέτερ Καϊτέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ‘Bild am Sonntag’, (Μπιλντ αμ Ζονταγκ 16.7.11) ο κ. Καϊτέλ απέστειλε σχετική επιστολή σε κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής βιομηχανίας.

«Πρώτον, πρέπει να μειωθεί το συνολικό ύψος του χρέους της χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο. Δεύτερον, η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης στο πνεύμα που λειρούργησε το ‘Σχέδιο Σουμάν'», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καϊτέλ.

Το «Σχέδιο Σουμάν» – από το όνομα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στις αρχές της δεκαετίας του 1950 – θεωρείται το πρώτο βήμα για την ενοποίηση της Ευρώπης και βοήθησε τη γερμανική βιομηχανία άνθρακα να ορθοποδήσει μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος του ‘BDI’ θεωρεί «αναπότρεπτη» τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη να συνδυαστεί με τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας.

«Κάθε προσπάθεια για λύση, η οποία στοχεύει να αποκόψει ισχυρές ή αδύναμες χώρες από την Ευρωζώνη, θα ήταν μοιραία και επικίνδυνη και πολύ μακριά από την πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: