Αρχική > Uncategorized > FTD: Ο ΓΑΠ θεωρεί ότι οι υπάλληλοί του δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν!!!

FTD: Ο ΓΑΠ θεωρεί ότι οι υπάλληλοί του δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν!!!

14 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
[Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του ΓΑΠ στους FTD… για να ξέρουμε ποιος δίνει αφορμές να δυσφιμίζεται η χώρα στο εξωτερικό]

Ότι θα κινητοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να ελέγξει τη μη καταβολή φόρων και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην Financial Times Deutschland.

«Υπάρχουν στην Ελλάδα 14.000 άνθρωποι, που όλοι μαζί χρωστούν στο κράτος περίπου 36 δισ. ευρώ φόρους», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σ’ αυτή την ομάδα πρόκειται να επικεντρωθεί τώρα ο υπουργός Οικονομικών. Πιθανόν να αναθέσουμε αυτό το έργο σε ιδιωτικές εταιρείες. Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι η διοικητική μηχανή δεν μπορεί να το κάνει και δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική σ’ αυτό το έργο», λέει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι «ο μηχανισμός του Δημοσίου είναι πολύ γραφειοκρατικός και αδιαφανής» και σημειώνει ότι «χρειάζονται βαθιές διοικητικές μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες πρέπει να αλλάξει κανείς ριζικά νοοτροπίες».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει, ότι ο κ. Παπανδρέου από την ανάληψη των καθηκόντων του αναφέρεται σε γιατρούς και ιδιοκτήτες επαύλεων με πισίνες στην Αθήνα, που δεν πληρώνουν φόρους. Το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘FTD’ επισημαίνει ότι η χώρα πληρώνει το τίμημα της μη ύπαρξης μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης και επιπλέον της άνθησης της διαφθοράς.

Σ’ αυτά προστίθεται το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι σε θέση να τιμωρήσει τις φορολογικές παραβάσεις. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γράφει η εφημερίδα και παραπέμπει σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ότι συνολικά 900.000 Έλληνες περίπου χρωστούν φόρους μικρού αριθμού, δισεκατομμυρίων.

Κατά την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η εθνική φορολογική διοίκηση απλούστατα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την είσπραξη αυτών των ποσών. «Οι 900.000 φορολογικοί οφειλέτες θα ήταν ένα τεράστιο έργο, που πιθανόν να διαρκούσε 30 χρόνια», λέει ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι «έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το δικαστικό μας σύστημα». Ο πρωθυπουργός αναφέρει επ΄αυτού ότι «το σύστημα δικαιοσύνης λειτουργεί ως εξής: όποιος χρωστά φόρους και δικάζεται γι αυτό, συχνά παίρνει αναστολή τριών ετών, στη διάρκεια της οποίας δεν πληρώνει τίποτα. Στη συνέχεια, συχνά του επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο ή του δίνεται ακόμα περισσότερος χρόνος».

Εκτός από τη μη καταβολή και είσπραξη φόρων, η χώρα αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό. «Υπάρχει φοροδιαφυγή προς την Ελβετία», δηλώνει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «γι΄ αυτό και συνομιλούμε με την Ελβετία, όπως άλλωστε και η Γερμανία».

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: