Αρχική > Uncategorized > Δήμος ΔΕΛΤΑ: Δωρεάν εξέταση τεστ ΠΑΠ στα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας

Δήμος ΔΕΛΤΑ: Δωρεάν εξέταση τεστ ΠΑΠ στα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας

13 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
Ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής στήριξης του γυναικείου πληθυσμού, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση τεστ Παπανικολάου στα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας. Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται, μπορούν να καλούν στα Κέντρα Υγείας προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέταση. Για την πραγματοποίηση της εξέτασης οι γυναίκες θα πρέπει να παραλαμβάνουν από τα Κέντρα Υγείας σχετική ενημερωτική επιστολή και θα γνωστοποιούν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Mε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Νϊκος Γιουτίκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ενημέρωση των δημοτών μας για θέματα υγείας και η λήψη μέτρων πρόνοιας αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο. Για γα το λόγο αυτό ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η ευαισθητοποίηση των δημοτών, ώστε να συμμετέχουν σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής, εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου κοινωνικού προγράμματος για την προαγωγή και προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Δέλτα ευχαριστεί το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας για την σημαντική του συμβολή στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος»

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: