Αρχική > Uncategorized > Το ΠΑΣΟΚ υποδέχεται με χαρά τους πρώτους Βούλγαρους Αστυνομικούς στη Β. Ελλάδα μετά από 60 χρόνια… άντε και Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη

Το ΠΑΣΟΚ υποδέχεται με χαρά τους πρώτους Βούλγαρους Αστυνομικούς στη Β. Ελλάδα μετά από 60 χρόνια… άντε και Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη

11 Ιουλίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments
Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών, σε τουριστικές περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Καβάλας. Υπογράφηκε σήμερα (11-07-2011) στη Θεσσαλονίκη το κείμενο των Κανόνων για τη συγκρότηση των κοινών περιπολιών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγός της Αστυνομίας της Βουλγαρίας υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία.

Υπογράφηκε σήμερα (11-07-2011), στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγό της Αστυνομίας της Βουλγαρίας, κ. Kalin Georgiev, το κείμενο των Κανόνων για τη συγκρότηση κοινών περιπολιών Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στις περιοχές της Νέας Περάμου και της Παραλίας Οφρυνίου Καβάλας, καθώς και της Ασπροβάλτας και του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Ήδη από χθες (10-01-2011), δύο (2) Βούλγαροι αστυνομικοί βρίσκονται στο νομό Καβάλας και περιπολούν από κοινού με Έλληνες συναδέλφους τους.

Συνολικά, από τη Βουλγαρική Αστυνομία, θα διατεθούν, έως την 21-08-2011, έξι αστυνομικοί – από δύο (2) κάθε φορά – στις ακόλουθες χρονικές περιόδους και περιοχές:

· από 10.07.2011 έως 24.07.2011, στις περιοχές Νέας Περάμου και Παραλίας Οφρυνίου Καβάλας,

· από 25.07.2011 έως 07.08.2011, στις περιοχές Ασπροβάλτας και Σταυρού Θεσσαλονίκης και

· από 08.08.2011 έως 21.08.2011, στις περιοχές Ασπροβάλτας και Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών έγινε μετά από πρόταση των Ελληνικών Αρχών, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό Βούλγαρων τουριστών.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του κειμένου των Κανόνων για τις κοινές περιπολίες, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας για να υπογράψουμε τη συμφωνία συγκρότησης κοινών περιπολιών για την προστασία της δημόσιας τάξης στα τουριστικά θέρετρα, που παραθερίζουν Βούλγαροι πολίτες στην Ελλάδα.

Η δράση αυτή είναι σε συνέχεια προηγούμενης, που υπήρξε στη Βουλγαρία τη χειμερινή περίοδο, όπου Έλληνες αστυνομικοί επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία και μαζί με Βούλγαρους συναδέλφους τους έκαναν περιπολίες σε θέρετρο, όπου Έλληνες μετέβαιναν για τουρισμό, στο Μπάνσκο συγκεκριμένα.

Οι συνάδελφοι της Βουλγαρίας, που θα βρίσκονται στη χώρα μας, δεν φέρουν όπλο, δεν έχουν επιχειρησιακή και εκτελεστική αρμοδιότητα, διότι όλα εξελίσσονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και εκτελούν υπηρεσία ένστολοι.

Το ίδιο ίσχυε και για τους Έλληνες αστυνομικούς, που διετέλεσαν υπηρεσία κατά τη χειμερινή περίοδο στη Βουλγαρία.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας, που έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί των κ-μ της Ε.Ε., και κατ’ αντιστοιχία εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας αυτής, θέλω να επισημάνω ότι με τις βουλγαρικές Αρχές ασφαλείας έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, η οποία αποτελεί πρότυπο για την ευρύτερη συνεργασία όλων των χωρών της περιοχής των Βαλκανίων. Διότι ενωμένοι στον αγώνα μας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, γινόμαστε πολύ πιο ισχυροί. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες των χωρών μας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ζουν ασφαλείς. Και εμείς από την πλευρά μας θα πράξουμε οτιδήποτε χρειάζεται προς τον τομέα αυτό, ούτως ώστε να είμαστε πάντα περισσότεροι αποτελεσματικοί.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Γενικό Γραμματέα για τη στενή μας συνεργασία και να τον διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοι από τη Βουλγαρία, που θα εκτελέσουν υπηρεσία στη χώρα μας, θα έχουν όλη την υποστήριξη μας. Θα ζήσουν πραγματικά τη φιλοξενία που οφείλουμε και εμείς να τους παρέχουμε, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης της πολύ καλής και θερμής υποδοχής και παραμονής που έτυχαν οι Έλληνες συνάδελφοι μας στη Βουλγαρία. Να είναι απόλυτα βέβαιος για αυτό.»

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: