Αρχική > Uncategorized > Λεπτομέρειες γύρω απ την αποχαιρετιστήρια αποστολή του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου, με 4μελές πλήρωμα, σήμερα στο 2ο 24ωρό της

Λεπτομέρειες γύρω απ την αποχαιρετιστήρια αποστολή του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου, με 4μελές πλήρωμα, σήμερα στο 2ο 24ωρό της

Το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου «Ατλαντίς» εργάζεται σήμερα Σάββατο, την επομένη ημέρα που αυτό εκτοξεύθηκε στο Διάστημα στην τελευταία (12ήμερη) αποστολή του είδους.

Οι αστροναύτες απ τις 10.59 ώρα Ελλάδας και μετά κάνουν τους απαραίτητους έλεγχους στην ασπίδα του «Ατλαντίς» για τη θερμότητα, κάτι που θα αποτρέψει το δράμα του «Κολούμπια» : το 2003, ακριβώς από τεχνικά ελλαττώματα σε αυτό το επίπεδο, ανεφλέγη εισερχόμενο στην γήινη ατμόσφαιρα, δεν επέζησε κανένας απ τους επτά αστροναύτες.

Το «Ατλαντίς» σχεδιάζεται απ την NASA να επανέλθει στη Γη στη διάρκεια της 20ης Ιουλίου, μια ημερομηνία που επελέγη επειδή συμπίπτει, χρονικά, με τον πρώτο περίπατο του Ανθρώπου στο σεληνιακό έδαφος.

Το αποχαιρετιστήριο διαστημικό ταξίδι του «Ατλαντίς» ενέχει έναν επιπλέον κίνδυνο : τα αδελφά του διαστημικά σκάφη Discovery, Endeavour, έχουν πλέον αποσυρθεί.

Ετσι, αν κάτι πάει έως το τέλος του ταξιδιού στραβά, τότε μόνον το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz μπορεί να βοηθήσει το πλήρωμα του «Ατλαντίς»: όμως, μπορεί να βοηθήσει καθένα μέλος του πληρώματός του μονάχο του, κάθε φορά. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος, για τον οποίο αποφασίστηκε απ τη NASA το πλήρωμα του «Ατλαντίς» να είναι τετραμελές.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: