Αρχική > Uncategorized > Δεν πέρασε ένας χρόνος και τα λαμόγια οι Άγγλοι της ΒΡ θέλουν να σταματήσουν την καταβολή αποζημιώσεωνγια την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησαν!

Δεν πέρασε ένας χρόνος και τα λαμόγια οι Άγγλοι της ΒΡ θέλουν να σταματήσουν την καταβολή αποζημιώσεωνγια την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησαν!

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία, δε θέλει πλέον να συνεχίσει να αποζημιώνει ορισμένα θύματα για πιθανές απώλειες στο μέλλον, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει.

«Τα σημερινά οικονομικά στοιχεία δε δείχνουν ότι οι άνθρωποι και οι εταιρείες που ζητούν αποζημίωση αντιμετωπίζουν κίνδυνο για απώλειες στο μέλλον εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας», τονίζει η ΒΡ σε έγγραφό της προς το ταμείο το οποίο διαχειρίζεται τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης, η οποία προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010 μετά την έκρηξη και στη συνέχεια τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon.

Μέχρι σήμερα το ταμείο αυτό έχει καταβάλει πάνω από 4,5 δισ. δολάρια σε περισσότερα από 195.000 θύματα.

Η BΡ τονίζει στο κείμενο των 29 σελίδων ότι «θα συνεχίσει να τιμά όλα τα νόμιμα αιτήματα», αλλά ότι είναι απαραίτητη μια «επανεκτίμηση» του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων λόγω «της σημερινής κατάστασης της οικονομίας» της πληγείσας περιοχής.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: