Αρχική > Uncategorized > >Καμίνης-Σγουρός ανταποκρίθηκαν άμεσα στην εντολή Μ. Παπαϊωάννου για έξωση των "σκηνιτών" αγανακτισμένων απ’ την πλ. Συντάγματος

>Καμίνης-Σγουρός ανταποκρίθηκαν άμεσα στην εντολή Μ. Παπαϊωάννου για έξωση των "σκηνιτών" αγανακτισμένων απ’ την πλ. Συντάγματος

>

https://i0.wp.com/img.protothema.gr/E509033F1B78BF154A2E1D135942BE8F.jpgΤην ανάγκη για αποκατάσταση της καλής εικόνας του κέντρου της Αθήνας, υπογράμμισαν ο δήμαρχος Αθηναίων και ο περιφερειάρχης Αττικής, σε συνάντησή τους το πρωί στην πλατεία Θεάτρου, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις χθεσινές «εντολές» του Μ. Παπαϊωάννου.

Συνάντηση και από κοινού επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Θεάτρου, είχαν το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, «την κεντρικής πλατείας» της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες «Αγανακτισμένους».

Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Καμίνης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει συνδρομή για την αποκατάσταση της καλής εικόνας της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη για κατεδάφιση όλων των παλιών κτισμάτων του κέντρου και τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, την αισθητική αναβάθμιση των διατηρητέων, με τη βοήθεια και του ΥΠΕΚΑ, αλλά κυρίως την ανάγκη για αποκατάσταση εγκαταλειμένων κτιρίων του δημοσίου, προκειμένου αυτά να φιλοξενήσουν εκ νέου υπηρεσίες και να «επαναφέρουν τη ζωή στην πόλη».

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: