Αρχική > Uncategorized > >Επιστολή Θεοδωράκη στον ΠΕΤΑΛΩΤΗ: » Ο Παπανδρέου μας οδήγησε ηθηλεμένα στην εξάρτηση »

>Επιστολή Θεοδωράκη στον ΠΕΤΑΛΩΤΗ: » Ο Παπανδρέου μας οδήγησε ηθηλεμένα στην εξάρτηση »

>

https://i0.wp.com/efthimia.gr/wordpress/BlogUploads//2011/07/mikis-theodorakis.jpgΝέα συνέχεια στην κόντρα του με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή δίνει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, με επιστολή που απέστειλε στον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπος. Στην επιστολή του αυτή, ο Μίκης τονίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των μελών της Κ.Α.Π.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Κύριε Πεταλωτή,

Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας.

Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.

Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος.

Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.

Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι’ αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

Όπως θεωρώ όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.

Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα ενικά αγαθά απ’ αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.

Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ’ αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.

Γι’ αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.

Μίκης Θεοδωράκης

 1. KOS
  4 Αύγουστος, 2011 στο 14:13

  Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
  ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ , ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ???
  ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
  ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΒΛΑΚΕΣ
  ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ .
  ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΤΙ «ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 50 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» .
  ΟΙ ΕΑΜΙΤΕΣ ΟΙ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 80 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ Η ΔΕΞΙΑ ?
  ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΡΕΨΕΙ.
  ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ??
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: