Αρχική > Uncategorized > >Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ μετά τη συνάντησή του με τον Πετσάλνικο για τα αναδρομικά των βουλευτών

>Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ μετά τη συνάντησή του με τον Πετσάλνικο για τα αναδρομικά των βουλευτών

>

https://i1.wp.com/etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/20753/20753_lp_%20%201.jpgΣε συνάντηση μου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής μου ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην βουλευτών που ζητούν σημαντική και προκλητική αναδρομική αύξηση των συντάξεων, διότι δεν έχει την σχετική αναδρομική αρμοδιότητα.

Επεσήμανα στον Πρόεδρο της Βουλής ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης, με δήλωση του που δημοσιεύτηκε στην «Ε» στις 28-5-2011 από την συντάκτη του δικαστικού ρεπορτάζ κ. Βάνα Φωτοπούλου δήλωσε επί λέξει:

«Εάν η Βουλή για λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, μπορεί σε πρώτη φάση να δοθούν τα ονόματα των τέως βουλευτών που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια των υπολοίπων».

Ο κ. Πετσάλνικος μου απάντησε ότι, μετά την επιστολή μου, επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Καραβοκύρη ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση!

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ποτέ εξ’ όσων είναι δημοσίως γνωστά, δεν διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα ούτε αντέδρασε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, παρ’ ότι τον ενημέρωσα και σχετικά για την πρωτοβουλία μου και την επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Από τα παραπάνω δυστυχώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σ’ ένα ζήτημα που σκανδαλίζει δικαίως την ελληνική κοινωνία. Όσο για την κορυφή της δικαστικής εξουσίας, που στην Ελλάδα δυστυχώς διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, παρατηρούνται φαινόμενα «είπα-ξείπα» και πρακτικές δυο μέτρων και δύο σταθμών, άλλα για τους ισχυρούς κι άλλα για τους ανίσχυρους.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: