Αρχική > Uncategorized > >Όποιοι πρόλαβαν πήραν αυτοκίνητο επί Καραμανλή… μέιωση 42% στις πωλήσεις το Α’ εξάμηνο του 2011

>Όποιοι πρόλαβαν πήραν αυτοκίνητο επί Καραμανλή… μέιωση 42% στις πωλήσεις το Α’ εξάμηνο του 2011

>

https://i0.wp.com/blog.mynextcar.gr/wp-content/uploads/2011/06/images.jpgΣυνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και τον Ιούνιο, παρά την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης, η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα στο τέλος του α΄ εξαμήνου εφέτος η μείωση των πωλήσεων να ανέρχεται πλέον σε 42%, και ειδικά για τα επιβατηγά οχήματα σε 42,2%. Σε διψήφια ποσοστά, εξάλλου, κινείται σταθερά και η μείωση στις πωλήσεις των μοτοσικλετών, επιτείνοντας τα προβλήματα στη χειμάζουσα αγορά των αυτοκινήτων και των δικύκλων στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούνιο εφέτος, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 12.444 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 32,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (στα επιβατηγά οχήματα, η πτώση είναι 31%). Ενώ, το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2011, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 72.048 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 42% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (στα επιβατηγά οχήματα, η πτώση είναι 42,2%). Μείωση 14,6% είχε σημειωθεί το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) μειώθηκε τον Ιούνιο εφέτος κατά 28,4%, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση 23,5%. Μείωση 9,9% είχε καταγραφεί το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: